Amsterdam wordt steeds preutser

Ergens op internet of in de krant naturistisch nieuws gelezen? Deel het hier!
JB22
Vriend(in) van JAN
Berichten: 52
Lid geworden op: 28 mei 2006, 00:15

Amsterdam wordt steeds preutser

Bericht door JB22 » 11 aug 2014, 13:36

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTER ... tser.dhtml

[QUOTE]11-08-14 12:30 uur - Bron: Het Parool
De onderbroek blijft na het sporten onder de douche aan en topless zonnen is er niet meer bij. Aan de andere kant zijn hotpants niet uit het straatbeeld weg te denken.

Uit een onderzoek naar preutsheid van het bureau voor Onderzoek en Statistiek (O+S) van de gemeente Amsterdam, dat werd gedaan in opdracht van Het Parool, blijkt dat veertig procent van de Amsterdammers zijn stadsgenoten preutser vindt geworden. Ook ergeren velen zich aan mannen met ontbloot bovenlichaam of aan topless zonnen.

Volgens de bijna vijfhonderd ondervraagde Amsterdammers heeft dit waarschijnlijk te maken met een toename van het aantal moslims in de stad, de angst om topless of al douchend op Instagram of Facebook terecht te komen en aan de alertheid van voornamelijk vrouwen om niet lastiggevallen te worden. 'Er heerst vooral een brede tendens van voorzichtigheid,' zegt Willem Bosveld van O+S.

Rachel Spronk, directeur van het Amsterdam Research Center for Gender & Sexuality, ziet behalve de rol van de sociale media ook een terugkeer van religie als mogelijke oorzaak voor meer preutsheid. En dan doelt ze niet op de islam. 'Je ziet juist dat de EO de laatste jaren meer mainstream is geworden dan voorheen, en in alle religieuze kringen is kuisheid, met name van vrouwen, van groot belang.'

Toch constateert Spronk ook een tegenstelling in ons preutse gedrag. 'Topless kan dan minder dan voorheen, maar je ziet ook dat de topjes niet groter zijn dan een postzegel.'

Lees verder in PS-katern (11-08): Vrijgevochten of verlegen?

Deze week staat PS in het teken van 'bloot'. Wie is die rolschaatsende man in een string die jaren in het Amsterdamse straatbeeld opdook? Kunnen kinderen nog bloot in het pierenbadje spatteren? En wat wordt verstaan onder 'functioneel naakt' in films?.
(Door: Lorianne van Gelder) [/QUOTE]

Plaats reactie