Forumregels van JAN

De forumregels die voor het forum van JAN gelden.
Gesloten
Gebruikersavatar
Bestuur van JAN
Vriend(in) van JAN
Berichten: 54
Lid geworden op: 10 aug 2007, 10:41

Forumregels van JAN

Bericht door Bestuur van JAN » 11 jun 2018, 17:06

Het forum is bedoeld als primair communicatiemiddel naast de websites van JAN.

Het is dan ook een forum waar serieus gepraat kan worden. Maar ook waar mensen het over persoonlijke zaken kunnen hebben. Hoewel het hier altijd heel gezellig is, zit er dus ook een serieuze kant aan.

JAN is een landelijke activiteiten vereniging voor naturisten met als hoofddoelgroep 20ers, 30ers en 40-plussers.

Geen spel zonder regels. Dit zijn de spelregels die op het forum gelden:

Reageer ontopic
Als er een topic wordt gepost is het wel zo leuk om bij het onderwerp te blijven. Het draadje ben je anders helemaal kwijt door reacties die offtopic zijn, of niet in lijn zijn met de bedoeling van het topic. Voor alle onderwerpen geldt: Een geintje mag natuurlijk, graag zelfs, maar maak er geen zooitje van en pas op dat je niemand (onbedoeld) kwetst.

Heb respect voor elkaar en anderen
Wij zien dit zelfs als integraal onderdeel van het naturisme. Respecteer een ander zijn mening. Let op je taalgebruik en let er ook op dat vriendelijk bedoeld commentaar soms bij de tegenpartij slecht kan vallen, met name geschreven woorden komen harder over in vergelijking met gesproken woorden. Aangezien je op een forum geen mimiek en lichaamstaal kan zien is het soms handig om je post te verrijken met smilies. Maar ook hier geldt: overdaad schaadt.

Gedrag
Zowel het forum al de vereniging zelf zijn niet bedoeld om een partner of ander soort date te vinden. Het is dan ook niet de bedoeling om seksueel getinte berichten te plaatsen en/of oproepen te doen van seksuele aard.

Foto's
Het plaatsen van foto's en avatars.
Het is prima als je jezelf middels een foto wilt laten zien, alleen maar leuk om te zien met wie je te maken hebt. Je hoeft natuurlijk niet naakt op de foto, maar wil je dat wel let er dan op dat als je geslachtsorganen in beeld zijn, daar de focus niet op ligt.
Naakt is normaal, vinden naturisten uiteraard, maar zoals ook bijna iedere naturist weet blijft het een strijd om onwetenden duidelijk te maken dat naturisme niks met seks te maken heeft. We willen dus ook niet dat het daar maar een beetje op zou lijken. Bij twijfel wordt de betreffende foto dan ook verwijderd.
Plaats sowieso nooit foto’s van mensen die je niet kent, of van wie je geen toestemming hebt om de foto te plaatsen. Ongeacht of iemand er gekleed of ongekleed op staat, en ongeacht of die persoon ook al op andere foto’s te zien is.

Overtredingen
Het hangt een beetje af van de ernst van de overtreding, maar je kan in elk geval een waarschuwing verwachten. Ga je vaker in de fout dan zullen we je bannen van het forum. Forummoderators hebben altijd het laatste woord, dit om eindeloze discussies te voorkomen. Ben je het er toch niet mee eens? Vraag dan een andere moderator om er naar te kijken.

Gebruik topicreport bij misstanden
Als je iets ziet waarvan je denkt dat dit niet door de beugel kan, meld het dan via het knopje met het uitroepteken dat rechts bovenaan elk bericht staat. Er wordt dan naar gekeken. Ga in ieder geval niet in het draadje zelf commentaar leveren op het topic (ook de melding dat je het al gemeld hebt is niet nodig), dat zorgt alleen maar voor meer onrust in die topics.

Vraag het JAN
Hoewel hierboven de regels al aardig uiteen zijn gezet, zullen er altijd situaties zijn waarbij deze regels geen uitsluitsel geven. Het is ook niet onze bedoeling om hier een nog langere tekst van te maken dan het al is. De regels zijn voor ons ook een richtlijn en wij zullen veelal op eigen inzicht een invulling moeten geven aan deze regels. Bedenk zelf of hetgeen je post door de beugel kan. Als je het niet zeker weet, maar wel zeker wilt weten, dan kun je het beter eerst aan een moderator vragen.

JAN behoud zich het recht voor de FAQ te allen tijde te veranderen, controleer het dus regelmatig.

VEEL PLEZIER!

Het bestuur van JAN, april 2006
Laatst bijgewerkt: november 2021
Laatst gewijzigd door Geert op 15 sep 2019, 13:05, 1 keer totaal gewijzigd.

Gesloten