Wat is JAN

Wat is JAN?

JAN staat voor Jonge Actieve Naturisten. JAN is een landelijke naturistenvereniging en wil een soort vriendengroep zijn voor jonge actieve naturisten, die het leuk vinden om meerdere keren per jaar met een groep iets te ondernemen. Vanaf je 18e ben je van harte welkom. JAN is aangesloten bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN), en heeft het keurmerk ‘prettig bloot’ van de NFN ontvangen.

Wat doet JAN?

Bijna elke maand vindt er een JAN-activiteit plaats. Dit kan een dagje sauna zijn, of een weekendje weg. Deze activiteiten zijn te vinden in JAN’s agenda. Naast de geplande activiteiten kunnen er spontaan dingen afgesproken worden, zoals een dagje strand, een extra saunadag of eigenlijk alles wat je maar wil. Dit gebeurt meestal via het forum, waarop onder andere oproepen geplaatst kunnen worden.

Hoe ziet zo’n JAN-activiteit eruit?

In JAN’s agenda kan je al heel veel informatie vinden over een activiteit. Zoals: wie is de contactpersoon tijdens een weekend, en hoe die te bereiken is. Van tevoren geef je je op via e-mail, zodat de contactpersonen weten wie er allemaal komen. Daar wordt dan rekening mee gehouden. Je bent overigens niet verplicht je op te geven, maar als je onverwacht komt, kan het dus zomaar zijn dat iedereen bijvoorbeeld van het terrein af is, omdat niet bekend was dat je zou komen. In de praktijk meldt eigenlijk iedereen zich altijd aan. Tijdens een weekend wordt er, voor wie dat willen, gezamenlijk ’s avonds gekookt en gegeten. Als je liever je eigen potje wilt koken, is dat ook prima. Dat mag je helemaal zelf weten. De organisatoren bedenken van tevoren wat activiteiten voor een kampeerweekend, dat valt ook te lezen in de aankondiging. Deelname is niet verplicht, als je het niet leuk vindt, of geen zin hebt, ga je lekker wat anders doen. Tenslotte moet iedereen het naar zijn zin hebben. Tijdens een dagje sauna worden er een aantal ontmoetingstijdstippen en –plekken afgesproken als blijkt dat er mensen komen die nog niemand kennen. Nu hebben veel JANners een donkerblauwe saunahanddoek met oranje JAN-logo, dus te vinden zijn ze meestal toch wel. Ook bij saunadagen is het handig als je laat weten dat je komt, dat kan je gewoon op het forum in het betreffende draadje aangeven.

Lidmaatschap

Wil je lid worden van deze vereniging? Klik bovenaan deze pagina op de knop ‘Vriendin/Vriend worden’, daar is alle informatie hierover te vinden.